Itt a zöldbabszezon. Most van lehetőség arra, hogy ebből a finom ízből télire is átmentsünk valamennyit. Hogy ne a mélyhűtő amúgy is szűkös kapacitását terheljük, inkább főzzük be és tegyük el üvegben. Néhány megtanulni való német szót is találsz :) Viel Spaß!
Zutaten für eine Portion
1 kg Bohnen, grüne
2 ½ Liter Wasser
2 EL Salz
Zubereitung
Die Bohnen vorbereiten (putzen und waschen), Wasser mit Salz zum Kochen bringen und die Bohnen für 5 Minuten sprudelnd kochen lassen.
Den Backofen auf 100°C vorheizen. Die Bohnen auf ein Sieb geben und abkühlen lassen, das aufgefangene Bohnenwasser nochmals aufkochen. Die Bohnen vorsichtig in Gläser schichten und das kochende Bohnenwasser darüber geben. Mit dem Deckel fest verschließen. Eine ofenfeste Form mit heißem Wasser füllen und die Gläser da hinein stellen. Darin kommen die Bohnen jetzt für 60 Minuten in den Ofen. Wer vorsichtig sein mag, wiederholt diese Einkochzeit nach drei Tagen nochmals.
Forrás: chefkoch.de
Németrevaló miniszótár
sprudelnd – pezsegve, bugyogva
abkühlen (-te, h.-t) – lehűt
auffangen (-i-, h. –a-) – felfog (itt: nem kiöntött)
schichten (-te, h.-t) – rétegez
verschließen (-o-, h.-o-) – lezár
ofenfest – sütőálló
Ha szeretnéd az újdonságokat közvetlenül az emailfiókodba megkapni, akkor iratkozz fel a hírlevélre vagy regisztrálj. Én ez utóbbit javaslom, mert a gdpr miatt ugyanazokat a dolgokat kell jóváhagynod (semmi különbség), viszont regisztráltként INGYEN hozzáférsz az ÖSSZES NYELVTANI MAGYARÁZATHOZ, illetve KORLÁTLANUL a nyelvtanulást segítő JÁTÉKOKHOZ.
Regisztrálok