Lachs vom Grill - így grillezzünk lazacot

Lachs vom Grill - így grillezzünk lazacot
publikálva: 2017. August 11.
 

Itt a nyár és a grillszezon. Forró nyári este, jó társaság, hideg koktélok, na és egy kis lazac. Természetesen grillen sütve. Mi is kellene más? Mondjuk, egy kis német tanulás :)

Szerintem időben szólok, be tudsz még vásárolni egy hétvégi grillezéshez :) A barátokat is meghívhatod még, de családi körben is jó mulatság lehet.

Múlt héten kipróbáltuk a receptet, mondhatom, mennyei :). 

Ha elakadsz, szívesen segítek, de ha esetleg valakinek van kedve lefordítani a grillen sült lazac receptjét a többiek számára, annak is örülök. Jó gyakorlás lehet :)

Viel Spaß :)


Zutaten für 4 Portionen

4 Scheiben Lachs (tiefgekühlte Stücke)

1 Zucchini

1 Paprikaschote, rote

1 Zwiebel

1 Zehe Knoblauch

4 EL Sojasauce

4 TL Öl (Sesamöl)

4 EL Blauschimmelkäse

4 TL Dill, frischer (oder tiefgekühlter)

Zubereitung

Das Gemüse waschen und in Scheiben schneiden. 4 Stücke Alufolie abreißen, das Gemüse gleichmäßig aufteilen und auf die Folie legen. Den Fisch darauf legen und salzen und pfeffern. Die Alufolie zu Schiffchen formen, so dass nur oben ein Spalt offen bleibt. Mit Sojasauce und Sesamöl übergießen und den Käse über den Fisch verteilen. Den Dill überstreuen. Auf den Grillrost legen und ca. 20-30 Minuten schmoren lassen. Dazu frisch gebackenes Weißbrot oder Zwiebelbrot.

Forrás: chefkoch.de


Egy kis segítség

r Lachs (-es, -e) – lazac

e Paprikaschote (-, -n) – paprika

r Blauschimmelkäse (-s, -e) – nemespenészes sajt

r Dill (-s, -e) – kapor

abreißen (-ie-, h. –ie-) – letép

pfeffern (-te, h.-t) – (meg)borsoz

s Schiffchen (-s, -) – hajócska

r Spalt (-(e)s, -e) – hasíték, nyílás

übergießen (-o-, h.-o-) – felönt

überstreuen (-te, h.-t) – rászór

r Grillrost (-(e)s, -e) – grillrács

schmoren (-te, h.-t) - párol

 

Ha mást is főznél-sütnél

Visszalépés az előző oldalra...