Zwetschgen in Rotwein

Zwetschgen in Rotwein
publikálva: 2019. szeptember 7.
 

A besztercei szilva kiváló íze és magas beltartalmi értéke miatt minden célra megfelel. A háztartásban is igen sokféleképpen hasznosítható (lekvár, befőtt, aszalvány, szilvás gombóc, sütemények stb.). Kedvelt alapanyaga a konzerv- és hűtőiparnak is. Magas cukortartalma a szeszipar fontos alapanyagává teszi. De ha nem is besztercei a szilva, akkor is sok minden készíthető belőle. Íme egy különlegesség télire. Viel Spaß!

Zutaten für 4 Portionen

1 Liter Wein, rot, trockener

2 kg Pflaumen (Zwetschgen)

1 kg Zucker

1 Stange Zimt

1 Schuss Rum (54%)

Zubereitung

Twist-Off Gläser abspülen und dann zusammen mit den Deckeln in sehr heißes Wasser legen.

Zwetschgen waschen, halbieren und entsteinen. Rotwein mit Zwetschgen, Zucker und der Zimtstange in einem großen Topf (Vorsicht - manchmal schäumen die Zwetschgen beim Kochen) erhitzen und ca. 5 - 10 Minuten (abhängig davon wie hart oder weich die Zwetschgen sind, nicht zerkochen lassen) köcheln lassen. Den Topf vom Herd nehmen und den Rum zugeben. Sofort in die vorbereiteten Gläser füllen.

Passt sehr gut zu Pudding, Milchreis, Griesbrei oder Eis und manchmal auch einfach nur "pur".

Forrás: chefkoch.de


Németrevaló miniszótár

e Zwetschge (-, -n) – szilva

r Schuss (-es, -¨e) – adag, itt: löttyintésnyi

abspülen (-te, h.-t) – elmosogat

e Zimtstange (-, -n) – fahéjrúd

erhitzen (-te, h.-t) – felhevít

abhängig von+D – valamitől függően

zerkochen (-te, h.-t) – szétfőz

r Milchreis (-es) – gyümölcsrizs

r Griesbrei (-(e)s, -e) - tejbegríz


Ha szeretnéd továbbfejleszteni a szókincsed, hatékony magyarázatokkal, kimondottan felnőtteknek fejlesztett tananyaggal, számtalan gyakorlattal, otthonról, kényelmesen, saját időbeosztásod szerint tanulni, akkor válassz a Németrevalós csomagok közül.

Megnézem


Ha szeretnéd az újdonságokat közvetlenül az emailfiókodba megkapni, akkor iratkozz fel a hírlevélre vagy regisztrálj. Én ez utóbbit javaslom, mert a gdpr miatt ugyanazokat a dolgokat kell jóváhagynod (semmi különbség), viszont regisztráltként INGYEN hozzáférsz az ÖSSZES NYELVTANI MAGYARÁZATHOZ, illetve KORLÁTLANUL a nyelvtanulást segítő JÁTÉKOKHOZ.

Regisztrálok


Krumplisaláta

Visszalépés az előző oldalra...