121 teszt kezdőknek

Kérdések és megoldások a nyelvtani ismereteid és a szókincsed fejlesztésére.

Az anyagot PDF-formátumban kapod meg emailen, kinyomtathatod, bárhová magaddal viheted, bármikor használhatod, tanulhatod.
 

  • nyelvtani szerkezetek
  • igeragozás, rendhagyó igék
  • kötőőszavak
  • időhatározók
  • módbeli segédigék
  • szókincsfejlesztés
  • und so weiter...
1190 Ft
Ez kell nekem
   

 

 

Néhány szó a tesztekről

 

Először is egy jó hírrel kezdem. Néhány éve már, hogy gyakorlatilag minden nyelvvizsga-rendszerből kivették az ún. feleletválasztós teszteket. Szerencsére! Mert nem arra valók igazából, hogy tudást mérjünk velük.

 

Tanulásra viszont kiválóan alkalmasak. Pont azért, amiért a vizsgára nem. Megtanít odafigyelni az apróságokra. Ha eleget gyakorlod, akkor ezeket az egyébként megjegyezhetetlennek tűnő dolgokat is úgy el tudod a segítségükkel sajátítani, hogy egy idő után már nem is gondolkodsz rajta, hogy egy mondat, egy ragozás, stb. miért úgy van. Csak használod. Helyesen.

 

Hogyan használd?

 

A dolog egyszerű. Minden kérdéshez négy választ adtam meg. A válaszok közül azonban (itt) mindig csak egy helyes. A Te feladatod, hogy ezt a helyes választ megtaláld.

 

A megoldásokat a feladatok után találod egy táblázatba összefoglalva.

 

Természetesen a feladatokat éri többször is végig csinálni smiley. Amíg nem megy tökéletesen smiley.

 

Ennek a kis füzetnek a terjedelme nem engedi, hogy meg is magyarázzam, hogy mi miért van úgy, ahogyan. De ha a válasz ellenőrzése után még maradnak kétségeid, azt javaslom, hogy regisztrálj az oldalra (nemetrevalo.hu), mert regisztráció után az összes már fentlévő nyelvtani anyag ingyenesen elérhető. Illetve regisztráció után szintén ingyenesen elérhető több mint 10.000 további nyelvi játék online.

 

Viel Spaß!


Itt tudsz belenézni a füzetbe...

 

 

... és ha tetszik, itt tudod megrendelni:

 

Ez kell nekem