21 lyukas szöveges feladat

Szövegértési feladatok játékosan, könnyedén.

Az anyagot PDF-formátumban kapod meg emailen, kinyomtathatod, bárhová magaddal viheted, bármikor használhatod, tanulhatod.
 

  • 21 feladvány megoldással
  • szövegértési feladatok
  • 248 szó és kifejezés
  • tanuláshoz és ismétléshez
  • a nyelvtan gyakorlására
  • szókincsfejlesztésre
  • miniszótár
  • und so weiter...
   1190 Ft
   Ez kell nekem
   

 

 

Azért készítettem ezeket a feladatokat, mert én szeretem őket smiley. Remélem, megbocsátod ezt nekem smiley.

 

A viccet félre téve, nagyon hasznosak, ugyanis megtanítanak a nyelv rendszerében gondolkodni. És akkor ezek egyben a tanácsok is, hogyan oldd meg ezeket a feladatokat.

 

Amikor ránézel egy ilyen szövegre, látod, hol hiányzik belőle valami. Ha elolvasod a mondatot, gyorsan kiderül, hogy vajon mit kell keresned: egy főnevet, egy igét, egy melléknevet, egy elöljárószót, vagy csak egy töltelékszót? Ha ezt már tudod, akkor a szóba jöhető megoldások köre is alaposan szűkül. Aztán, ha még értelmezed is a mondatot, akkor még könnyebb dolgod lesz.

 

Azt javaslom, hogy először mindig a hiányzó szavakat fusd át. Ha esetleg valamelyiket nem ismered, azt nézd meg a szótárban. Utána olvasd el egyben a hiányos szöveget, hogy nagyjából tudd, miről van szó. Ezen a ponton még nem feltétlen fogod érteni, de ez nem is baj. Ha kell, olvasd át még egyszer. Majd ezután mondatról mondatra haladva, oldd meg a feladatot. Mindig figyelj oda a ragozásokra, mert azok sokat segítenek. A keresendő szavak abban a formában szerepelnek mindig, ahogyan be kell őket írnod a szövegbe.

 

A következő oldalon mindig megtalálod a megoldást, illetve egy miniszótárt, ami szintén a megértést segíti. Ha ezek után sem érted a teljes szöveget szóról-szóra, az teljesen rendben van, mert egyik-másik nem egyszerű. De hát magasra kell tenni a lécet ahhoz, hogy kellően nagyot ugorjunk smiley. Egyébként is, feladat itt csak annyi,  hogy találd meg, melyik szó, hová kerül a szövegben.

 

Viel Spaß!

 

A szövegek a Witze.de oldalról származnak.


Itt tudsz belenézni a füzetbe...

 

 


 

... és ha tetszik, itt tudod megrendelni:

 

Ez kell nekem