Tippek, ötletek nyelvtanuláshoz

Írások egy helyen összegyűjtve a nyelvtanulásod megkönnyítésére.

Az anyagot PDF-formátumban kapod meg emailen, kinyomtathatod, bárhová magaddal viheted, bármikor használhatod.
 

  • Hogyan teremts magadnak időt?
  • Milyen legyen a tanulási környezet?
  • Kell-e csend a tanuláshoz?
  • Hogyan tanulj hatékonyan szavakat?
     
1190 Ft
Ez kell nekem
   

 

Ha nagyon röviden akarom megfogalmazni, ez a kis füzet azért született, mert hiszek a felnőttkori tanulásban. Vannak sajátosságai, ez tény, de semmivel sem kevésbé lehetséges, mint gyermek- vagy ifjúkorban. Léteznek eltérések, figyelembe kell venni, hogy a kor előrehaladtával változnak dolgok. De ezek csak különbségek és változások, amelyekkel van mit kezdeni.

 

Azt gondolom, hogy a felnőttkori tanulás egyik sarkallatos pontja az elszántság és az elhatározás (mint gyerekkorban is egyébként). Míg azonban az iskolában esetleg a jegyekért és szüleink dicséretéért tanultunk, addig felnőttként más eszközöket kell találnunk a saját motiválásunkra.

 

Fontos az is, hogy kicsit legyünk tisztában azzal, hogyan tanulunk, mi történik ilyenkor bennünk. Ha ezt megértjük, akkor önmagunk is képesek vagyunk megalkotni a saját tanulási szabályainkat.

 

Aztán persze mindenképpen szeretnék megosztani Veled néhány konkrét, praktikus tanulási tippet, amivel a hétköznapokban tudod hatékonnyá tenni a nyelvtanulásod.

 

Még egy személyes véleményt engedj meg nekem. Sokszor hallom, hogy de nekem nincs hozzá tehetségem, nem vagyok elég okos, meg ilyenek. Nézd meg az életben a nagy sikersztorikat. Kik képesek a legnagyobb dolgokat elérni? A kitartóak.

 

Viel Spaß!


Itt tudsz belenézni a füzetbe...

 

 

 

... és ha tetszik, itt tudod megrendelni:

Ez kell nekem