Játszva tanulunk

Elválasztós játékok

Hogyan választjuk el helyesen ezeket a német szavakat? Írd le őket, használd a "-" karaktert, szóközök nélkül.

Wie werden diese deutschen Wörter getrennt? Schreibe sie, benutze dazu das Zeichen "-", ohne Leerzeichen.

Tovább a játékokhoz

Hiányzó betűk

Egészítsd ki az itt látható szót a megfelelő betűvel vagy betűkkel úgy, hogy értelmes szót kapj. Figyelj, mert van, hogy több betű hiányzik. A betűket csak egyszerűen be kell írnod.

Finde die fehlende(n) Buchstabe(n) und ergänze die Wörter. Pass auf, denn es kommt in einigen Fällen vor, dass mehrere Buchstaben fehlen. Du brauchst die Buchstaben einfach einzutippen.

Tovább a játékokhoz

Összekeveredett betűk

ABC-ben látod egy német szó betűit. Húzd a betűket helyes sorrendbe, hogy értelmes szót kapj. Sajnos technikai okokból csak egy megoldást tudunk elfogadni, ezért ha nem sikerül, próbáld újra smiley.

Hier siehst du die Buchstaben eines deutschen Wortes, nach dem Alphabet geordnet. Ziehe und lege die einzelnen Buchstaben an den richtigen Platz ab. Es gibt bedauerlicherweise aus technischen Gründen nur eine Lösung. So, wenn es nicht gelingt, versuch es noch einmal smiley.

Tovább a játékokhoz

Feleletválasztós

Egy kérdés, négy válasz. Általában egy helyes megoldás van. Ha mást kell megtalálnod, vagy több helyes válasz van, azt az adott feladat leírásában látod majd.

Eine Frage, vier Antworten. Im Allgemeinen gibt es nur eine richtige Lösung. Wenn du etwas anderes finden sollst, oder wenn es mehrere richtige Lösungen gibt, dann siehst du es direkt in der Beschreibung der Aufgabe.

Tovább a játékokhoz

Kakukktojás

A feladat egyszerű. Melyik szó vagy mondat nem illik a többi közé? A megoldás lehet a jelentés, névelő, többes szám, egy hibás szó vagy bármi smiley.

Die Aufgabe ist einfach. Welches Wort oder welcher Satz passt zu den anderen nicht? Die Lösung kann die Bedeutung, der Artikel, die Mehrzahl, ein Fehler oder irgendetwas sein smiley.

Tovább a játékokhoz

Igaz vagy hamis

Döntsd el, hogy az állítások igazak, vagy hamisak.

Entscheide, ob die Behauptungen richtig oder falsch sind.

Tovább a játékokhoz

Szövegértés - lyukas szövegek

A feladat egyszerű. Írd be a hiányzó szavakat.

(A hallás utáni szövegértéses feladatok akkor is hasznosak, ha most kezdesz németül tanulni, és nem érted még a szövegeket. Ne törődj vel, csak csináld, nagyon sokat segít.)

Die Aufgabe ist einfach. Trage die fehlenden Wörter ein.

Tovább a játékokhoz